Om det å kunne snu en situasjon.

Ååå nei!!! – hva kunne jeg gjort annerledes for å hindre dette?

En morgen med litt avvikende rutiner, førte til at min superkraftige blender startet opp på full speed. Gjennom de små ventilhullene i det lille lokket på midten, spylte den fete bulletproof-kaffen ut i en meters omkrets for så å dekorere alt i en lysebrun fin farge rundt seg. Wow!! – Snakk om å våkne og få fart på systemet – og det uten å ha tatt én eneste slurk av kaffen.

Historien dreier seg nå om mine umiddelbare og automatiske reaksjoner som kanskje kan få flere enn meg til å reflektere litt.

Først ble jeg overrasket – deretter en smule irritert (mon tro på hvem?) – en god porsjon oppgitt – en dose undrende var også en del av bildet. For hvordan i all verden kunne dette skje? Jeg skrur jo alltid ned hastigheten på null og bryteren av etter bruk. Hadde jeg glemt det denne gangen?

Men nei da. I dag hadde vi nemlig en litt annen morgenrutine. Min kjære hadde stått opp først, og jeg sjekket ikke at bryterne sto slik jeg var vant til når jeg skulle aktivere det nye «kraftdyret» vårt.

Oppskriften på en rolig morgenstund – i motsetning til å få et nymalt kjøkken på ett sekund – er altså å sjekke turtallet før man starter opp.

Jeg snakker altså om blenderen – men utsagnet kan vel også ved nærmere ettertanke være til nytte for meg selv også.

— hva med å være litt mer balansert – sentrert – eller hva vi nå enn kaller det.

Tenk før du handler Sverre! Det gikk bra denne gangen…. Jeg er like glad i min kjære og det blir godt og møtes igjen i ettermiddag.

Hvordan kunne dette ha forløpt for noen år siden tro?

Kunne jeg ha hylt ropt og forbannet meg og beskyldt min kjære for både det ene og andre?

Hvordan hadde da dagen blitt for min kjære og ikke minst meg selv? Og hva når vi skulle sees igjen etter jobben på ettermiddagen – det tør jeg nesten ikke tenke på.

Takk og pris for den utdanningen jeg har vært igjennom med enkle og praktiske metoder for å takle slike hverdagslige episoder i livet på en konstruktiv og kjærlig måte. Takk til min lærer og veileder Pål-Esben Wanvig. Allerede på mitt første Rainbow Reiki 1. grad kurs, begynte jeg å lære om disse viktige prinsippene og metodene for å kunne handle med mer fokus fra hjertet.

 

Deilig god morgenkaffe til alle mine venner og ikke minst til min elskede!

Du er hjertelig velkommen til å dele dine erfaringer og spørsmål i kommentarfeltet under rundt dette temaet. Eller ta direkte kontakt hvis det er ønskelig. Jeg deler gjerne alle mine erfaringer omkring dette viktige temaet med deg.